Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Μπιλάς στη Νάξο

Η Νάξος

Μπιλάς, ενοικίαση αυτοκινήτων στην Νάξο Η Νάξος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην ιστορία των Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το νησί, φημισμένο για τις εξαγωγές μαρμάρου και σμύριδας, τους πλούσιους και ανθοφόρους κήπους του, τα λιβάδια και τους ελαιώνες του, είναι επίσης γνωστό για το κίτρο και το αρωματικό του κρασί, τα παραδοσιακά του τυριά και το αλάτι.

Στην υπέροχη απομόνωσή του, που περιφρουρείται άγρυπνα από την θάλασσα, το νησί ελάχιστη από την αυθεντικότητά του έχει χάσει, παραμένοντας πρακτικά αυτεπαρκές μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με έγκριτους ιστορικούς του παρελθόντος, όπως ο Πίνδαρος και ο Ηρόδοτος, η Νάξος φημιζόταν πάντοτε ως το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Στην αρχαιότητα υπήρχαν φήμες ότι το κρασί της αποτελούσε το Νέκταρ των Θεών.

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Το πλούσιο γεωλογικό της ανάγλυφο παρουσιάζει τεράστιες εναλλαγές τοπίων. Ψηλά βουνά, εύφορες κοιλάδες, οροπέδια, πηγές, ποτάμια, σπληλιές, απέραντες παραλίες, αμμόλοφοι με κεδροδάση, όλα συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή τη μικρή γωνιά της Γης.

Η Νάξος είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά που κατοικούνται ακατάπαυστα από τα αρχαία χρόνια (τέλος της 4ης χιλιετίας πΧ) μέχρι σήμερα. Τα ίχνη που έμειναν πίσω σε κάθε ιστορική περίοδο προσέφεραν σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του Αιγαίου, παράλληλα με τα μοναδικά μνημεία που υπάρχουν διάσπαρτα στο νησί.

Η Νάξος διαθέτει την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου τουριστικού θερέτρου, διατηρώντας παράλληλα τα παραδοσιακά της χρώματα και την τοπική της παράδοση. Η Χώρα διαθέτει λιμάνι και αποτελεί το διοικητικό κέντρο του νησιού. Είναι μια σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη πόλη. Υπάρχει Κέντρο Υγείας, τράπεζες, μια θαυμάσια αγορά και πληθώρα εστιατορίων, μπαρ και καφέ. Διαθέτει πλούσια νυχτερινή ζωή, όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες όπως τα περισσότερα νησιά, αλλά ολόκληρο τον χρόνο.

Οι διάσημες παραλίες στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, που αποτελούνται από χιλιόμετρα λευκόχρυσης αμμουδιάς, αναπτύσσονται ραγδαία, διατηρώντας όμως παράλληλα κάποιο από τον αέρα της δεκαετίας του 70 που τις ανακάλυψαν τα παιδιά των λουλουδιών.

Αν όμως κάποιος θέλει να γνωρίσει πραγματικά τη Νάξο, θα πρέπει να προχωρήσει στην ενδοχώρα του νησιού, στα ορεινά χωριά, να βαδίσει στα μονοπάτια που υπάρχουν σε όλο το νησί, να ακούσει το βιολί και το λαγούτο των τοπικών φεστιβάλ και να μεθύσει από την ενέργεια του νησιού.

Αξιοθέατα